Cursus babymassage


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 22 september 2020 tot en met 6 oktober 2020. De eerstvolgende keer is op september 29, 2020 12:30 pm

  • Locatie: Lon's Care
  • Zoekwoorden: , ,
  • Toekomstige data:

Op dinsdag 22 september start weer een cursus babymassage!!


De cursus is geschikt voor baby’s vanaf 6 weken, samen met papa of mama.
Hoe komt het dat baby’s ontspannen door een massage? Het masseren zorgt bij de baby voor meer serotonine, ook wel het gelukshormoon genoemd. De hoeveelheid cortisol (het hormoon dat met stress in verband gebracht wordt) daalt. Als resultaat daalt de hartslag van je baby en wordt zijn ademhaling rustiger. Daardoor worden kindjes rustiger en kunnen ze beter slapen wat weer fijn is voor papa’s en mama’s 🙂
Zowel voor je baby als voor jezelf is een babymassage een ontspannende manier van aandacht hebben voor elkaar. Babymassage heeft daarnaast nog allerlei voordelen voor de gezondheid en ontwikkeling van je baby. Door de massage worden de zintuigen van je kind geactiveerd en als je vrij stevig masseert, voelt je baby zich geborgen en ontspannen. Ook stimuleert de massage de darmpjes van je baby, wat darmkrampjes kan verminderen. En ook voor onrustige slapers kan een babymassage uitkomst bieden: veel baby’s slapen na een massage… Juist, als een baby.

Babymassage is afkomstig uit India, waar het ‘Shantala’ heet. Daar worden baby’s dagelijks door hun moeder gemasseerd als onderdeel van de dagelijkse verzorging. Shantala is een ritmische massage waarin je liefdevol en aandachtig met je baby bezig bent. Ook in Nederland ontdekken steeds meer ouders de voordelen van babymassage. Het is goed voor de baby én leuk om te doen.
Ik leer je hoe je je kindje een ontspannende massage kunt geven gebaseerd op de welbekende Shantala-baby massage, je krijgt tips waarmee je ook thuis aan de slag kunt. Na de les nog even na-badderen in de Tummy-tub en is er alle tijd en ruimte voor een voeding of napraten bij een kopje thee.

Inclusief cursusmap, massage-olie, koffie of thee. Totaalpakket voor € 69,00.
Deze cursus is op dinsdag 22, 29 september en 6 oktober van 12.30 tot ca. 14.00 uur.

Aanmelden? Stuur dan een berichtje aan: info@lons-care.nl
Interesse in een cursus op een ander moment? Ik hoor het graag van je!

Cursus babymassage
Schuiven naar boven
WhatsApp chat